27.10.17. Letak o obavezama skrbnika pasa

| More

- za sve jedinice lokalne samouprave -

Predmet: Preuzimanje pripreme za tisak i distribuciju letka o zakonskim obavezama skrbnika pasa

Poštovani,

šaljemo Vam besplatnu pripremu za tisak i distribuciju letka o zakonskim obavezama skrbnika pasa. Letak je već preuzelo, otisnulo i podijelilo, uz račun za komunalnu naknadu svim kućanstvima, više od stotinu općina i gradova diljem Hrvatske. Molim Vas da to učinite i Vi te nam javite kako i kada ga planirate iskoristiti. Priprema se nalazi na poveznici ovdje.

Napominjemo da su vrlo pozitivna iskustva drugih lokalnih zajednica koji su se odazvali našem dopisu i dopisu od Ministarstva poljoprivrede (KLASA: 008-02/17-01/20) za pridruživanje ovoj nacionalnoj akciji od općeg interesa.

Letak smatramo osnovnim i nužnim načinom da izravno pridonesete smanjenju broja napuštenih životinja, kao i da ispunite dio svojih zakonskih obaveza. Savjetujemo da letak otisnete čim prije, ali i naglašavamo da nije vezan uz datum i kampanju te možete odabrati najpogodniji trenutak u ovoj ili sljedećoj godini.

Priprema letka napravljena je u suradnji s Udrugom gradova i prilagođena je distribuciji uz račun koji inače šaljete kućanstvima na svojemu području, a cilj je informiranje građana o zakonskim obavezama skrbnika pasa, uz navođenje propisanih kazni za njihovo neprovođenje. Navedeni informativni letak ustupamo Vam bez naplate kako bismo Vam pomogli u provedbi Zakona o zaštiti životinja.

Cilj je doprijeti do neodgovornih skrbnika pasa, koji do sada nisu mikročipirali svoje pse i za koje postoji realna opasnost da će jednoga dana postati trošak za lokalnu zajednicu. Osim ove osnovne obaveze, na letku je navedena i obaveza kontrole razmnožavanja kućnih životinja te druge zakonske odredbe koje se tiču svakoga skrbnika psa.

U Hrvatskoj je čak 30 posto nemikročipiranih pasa, iako ta obaveza postoji još od 2004. godine. Stoga podsjećamo na zakonsku obavezu svih lokalnih zajednica, da iskontroliraju jesu li svi psi na njihovu području označeni mikročipom, što je ujedno i u izravnom interesu lokalnih zajednica.

Molimo Vas da se i Vi aktivno uključite, preuzmete pripremu letka s navedenog linka te nam javite kada podijelite letak po svim kućanstvima na Vašem području. Voljeli bismo dobiti informaciju i o Vašim planovima vezanima za kontrolu obaveznog mikročipiranja svih pasa te provođenje programa kastracije.

Unaprijed Vam zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Matko Boršić
voditelj Mreže za zaštitu životinja

Zagreb, 27. listopada 2017.

Poveznica za download grafičke pripreme letka

Letak o obavezama skrbnika pasa 1 - novi Zakon [ 1.22 Mb ]Letak o obavezama skrbnika pasa 2 - novi Zakon [ 973.38 Kb ]

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting