15.03.07. Pokolj tuljana u Kanadi

| More

Veleposlanstvo Kanade
Gdin Thomas Marr, Veleposlanik
Prilaz Gjure Deželića 4
10000 Zagreb

Vaša Ekselencijo,

obraćamo Vam se glede nedavnih planova kanadske vlade da i ove godine nastavi s komercijalnim lovom na tuljane.

Cijenili bismo ako biste mogli posvetiti nekoliko trenutaka Vašeg dragocjenog vremena i pokušali si zamisliti mjesto mira kako se pretvara dolaskom lovaca u tvornicu užasa. Zamislite si crvene lokve krvi kako prekrivaju bijeli snijeg i bespomoćne bebe tuljana, neke od njih stare ne više od dva tjedna, ubijene toljagama ili puškama.

Zbog njihova krzna ili pod izlikom ribarske industrije da smanjuju populaciju riba, Kanada planira ubiti stotine tisuća tuljana, a mnogi od njih će biti oderani na živo ili će umrijeti zarobljeni pod ledom nakon ranjavanja.

Udruga Prijatelji životinja već godinama nastoji skrenuti pozornost Veleposlanstva Kanade u Zagrebu na ovaj, ne samo kanadski, već i svjetski problem. Stoga i ove godine želimo na Vas apelirati da se kod kanadskog Ministarstva ribarstva i oceana zauzmete za tuljane te zaustavite ovaj nehuman i bespotreban pokolj.

Zatvaranje očiju pred dokumentiranim slučajevima zatučenih i ranjenih tuljana koji su ostavljeni da pate jednostavno nije rješenje, kao ni zanemarivanje prosvjeda diljem svijeta, te stoga apeliramo na potpunu obustavu ubijanja tuljana.

Ne samo da kanadski komercijalni lov na tuljane ugrožava populaciju tuljana, već to čini i globalno zatopljenje koje uništava led koji je grenlandskim tuljanima i tuljanima mjehurašima neophodan za razmnožavanje i podizanje njihovih mladih.

U skladu sa svime ovdje rečenim, još jednom Vas molimo da iskoristite Vaš utjecaj i dobru volju kako biste zaštitili tuljane i zaustavili njihov pokolj, s kojim se većina Kanađana ne slaže i smatra ga sramotnim za Kanadu.

Hvala Vam u ime građana Hrvatske i svih pojedinaca zabrinutih za životinje našega planeta i budućnost svijeta kakvog sada poznajemo.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik

U Zagrebu, 15. ožujka 2007.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting