15.02.21. Informiranje građana o besplatnim veterinarskim uslugama

| More

JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE
SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
- svima-

Predmet: Obilazak kućanstva s ciljem informiranja svih građana o besplatnim veterinarskim uslugama

Poštovani,

prošli smo vas tjedan zamolili da pomognete obavijestiti putem informativnih kanala svoje građane o tome kako je Ministarstvo poljoprivrede donijelo mjeru prema kojoj će do kraja godine za skrbnike koji imaju prebivalište i boravište na potresom stradalim područjima financirati mikročipiranje i cijepljenje pasa protiv bjesnoće te da je omogućena i besplatna kastracija pasa i mačaka preko udruge Prijatelji iz Čakovca u dogovoru s veterinarskim ambulantama u Petrinji, Sisku i Glini.

Kako je iznimno važno da te informacije dođu do svih ljudi koji skrbe o životinjama, a veliki broj građana ne prati redovito vijesti, molimo vas da inicirate akciju putem komunalnog redarstva ili na druge načine kojom biste obišli sva kućanstva i informirali građane o navedenim besplatnim veterinarskim uslugama, odnosno ih upozorili da ne propuste ovu iznimnu priliku. Obilazak kućanstava je zasigurno najučinkovitije rješenje i direktno ide i vama u korist s obzirom da zbrinjavanje nemikorčipiranih pasa i neželjenih pasa i mačaka spada na vaš trošak.

Kontrola mikročipiranja je zakonska obveza svake jedinice lokalne samouprave pa biste obilaskom kućanstva mogli riješiti dvije iznimno važne stvari kako za skrbnike životinja tako i za vas lokanu zajednicu. Svojim građanima uštedjeli biste značajna financijska sredstva u ovim teškim životnim uvjetima te dugoročno smanjili broj neoznačenih i neželjenih životinja. Mikročipranje je jedini način utvrđivanja skrbnika pasa, a kastracija pasa i mačaka je nužna i učinkovita mjera smanjenja broja napuštenih životinja.

Vjerujemo da nam je u zajedničkom cilju pomoći građanima u ovim iznimno teškim okolnostima u kojim su se i sami i njihovi kućni ljubimci našli te ćete pokretanjem akcije obilaska kućanstva i direktnog informiranja svih stanovnika doprinijeti i nužnoj provedbi Zakona o zaštiti životinja.

Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

S poštovanjem,

Luka Oman

Predsjednik Udruge

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting