25.03.10. Veterinarska ambulanta Pokupsko Cerje

| More

VETERINARSKA AMBULANTA POKUPSKO CERJE d.o.o.
n/r Predrag Baraba, vlasnik i odgovorna osoba
Cerje Pokupsko 29a
10414 Pokupsko - Cerje Pokupsko

Predmet: Zahtjev za hitno postupanje prema Zakonu o zaštiti životinja

Poštovani gospodine Baraba,

pišemo Vam sa zahtjevom da nam prikažete na uvid evidenciju o napuštenim i izgubljenim životinjama povjerenim Vam na skrb. Uvid o broju pasa, identifikaciji, vremenu zaprimanja, veterinarskoj skrbi, fotografiji, načinu i mjestu oglašavanja i drugim podacima za svaku pojedinu životinju kao osnovu savjesnog, profesionalnog i zakonskog rada.

Osim evidencije prihvata, cijepljenja i veterinarske skrbi prema Zakonu sve životinje trebaju biti oglašavane radi udomljavanja u javnim medijima kako bi bile udomljene što je glavna svrha Skloništa za životinje.

Zakon o zaštiti životinja ne propisuje obvezno ubijanje pasa nakon 60 dana, već daje mogućnost kao krajnju mjeru i to samo ukoliko su svi uvjeti u potpunosti ispunjeni. Osim gore navedenih uvjeta tu je svakako uvjet da nema mjesta u Skloništu i da nakon ponude drugim skloništima ili udrugama zaista nije bilo druge opcije.

Stoga zahtijevamo i da u potpunosti prestanete s ubijanjem životinja i počnete u potpunosti ispunjavati sve Zakonom utvrđene uvjete i svoj rad uvedete temeljitu evidenciju i cjelovitu transparentnost.

Također, prema našim saznanjima, udomljeni psi bili su bolesni čak i od unutarnjih nametnika, čime niste ispunili obveze iz članka 21. stavka 5. Pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi, te tražimo da navedenu praksu odmah promijenite ('Narodne novine', br. 110/04.').

Na pridržavanje Zakona, vođenje kompletne evidenciju i transparentnost rada obavezuje vas i ugovorna obveza prema gradu Velikoj Gorici, građanima Velike Gorice koji financiraju ovu djelatnost i cjelokupnoj javnosti sukladno članku 58. stavku 1. Zakona o zaštiti životinja ('Narodne novine', br. 135/06.).

Osim hitnog postupanja očekujemo i Vaše promtno očitovanje.

S poštovanjem,

Predsjednik Udruge
Luka Oman

Na znanje:

U Zagrebu, 25. ožujka 2010.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting