09.04.24. Goran Višnjić poziva na Marš za životinje!

| More

Goran Višnjić, Prijatelji životinja i Udruga Pobjede pozivaju sve na 4. Marš za životinje

- Subota, 13. 4. od 11 sati, Tomislavac: „Mi smo ti koji moramo stati u obranu životinja”

Marš za životinje, u organizaciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede, kreće 13. 4. 2024. u 11 sati sa zagrebačkog Trga kralja Tomislava. Sudionici Marša za životinje bit će glas svih potlačenih i nevidljivih bića koja dijele ovaj svijet s nama. Kako navode organizatori, to su životinje koje ubijaju u industriji hrane, koje nosimo na sebi, koristimo u pokusima ili za ispraznu zabavu, koje zlostavljamo i napuštamo, iako svjesni njihove patnje.

I glumac Goran Višnjić u emotivnom videu pozvao je sve da se pridruže glasnoj gomili: „Životinje nemaju svoj glas – mi smo ti koji moramo stati u njihovu obranu, koji moramo reći nešto za njih. Mi, kao najjača vrsta na ovom planetu, mislim da smo tu da bismo bili čuvari ovog svijeta, čuvari prirode, čuvari životinja, a ne ti koji samo iskorištavaju, maltretiraju i uzimaju. Mislim da su životinje tu više da bi bili suputnici, da bi živjele s nama, a ne za nas.”

Kako izjavljuju Prijatelji životinja, životinje su danas u tolikoj mjeri potlačene od strane čovjeka da se prava svjesnih jedinki i njihovih jasnih želja za vlastitim životom potpuno izgube u svrsi masovnog iskorištavanja. Na njih se gleda kao na potrošne stvari, a ne na individue sa svojim potrebama i željama.

Dodaju da zlostavljači, ubojice i oni koji zanemaruju životinje nisu sankcionirani. „Za ovo trebamo svi stati na noge”, poruka je Prijatelja životinja: „Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Hrvatskoj treba unapređenje Zakona o zaštiti životinja, kao i regulacija držanja egzotičnih životinja. Uz navedeno, zabrana natjecanja u vuči trupaca i zabrana držanja pasa na lancu samo su neke od promjena koje su nužne. Mnogo je razloga za dolazak na Marš za životinje i svatko može pronaći svoj!”

Iz Udruge Pobjede podsjećaju kolika je snaga u našim rukama (i glasovima) i koliko je bitno boriti se u njihovo ime: „Toliko je toga što možemo učiniti i svaki korak naprijed značajan je korak za životinje. Dođite da budemo zajedno glasni za one koji trebaju našu pomoć! Ne dopustimo opravdanja, već tražimo rješenja! Zahvaljujući promjenama koje predlažemo, milijarde života mogu biti spašeni.”

Ovdje možete pročitati 35 razloga zašto se pridružiti Maršu za životinje i vidjeti videopoziv Gorana Višnjića. Na Marš za životinje dobrodošli su svi.

marš [ 287.72 Kb ]

Vezane teme

Marš za životinje, foto: Jelena Rašić [ 560.41 Kb ]Marš za životinje, foto: Jelena Rašić [ 350.03 Kb ]Marš za životinje, foto: Jelena Rašić [ 462.73 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting