19.05.06. Primjedbe na izvješće Odbora za europske integracije

| More

HRVATSKI SABOR
Odbor za europske integracije
Neven Mimica
Trg sv. Marka 6
10000 Zagreb

PREDMET: Primjedbe na izvješće Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora o Prijedlogu zakona o zaštiti životinja (P. Z. E. 475)

Poštovani gospodine Mimica,

u svojem izvješću Odbor za europske integracije Hrvatskoga sabora spominje civilne udruge iako nije pozvao predstavnike niti jedne udruge da nazoče sjednici i sami daju svoje gledište koje se trebalo vidjeti u samom Izvješću Odbora.

U Izvješću se ne spominju primjedbe civilnih udruga dane na Prijedlog zakona o zaštiti životinja pa iz Izvješća proizlazi da ni nema primjedbi udruga na Prijedlog Zakona.

Naglašavamo kako upravo zbog tih primjedbi koje u Izvješću nisu spomenute i zbog toga što Odbor nije kontaktirao niti jednu udrugu, smatramo da Izvješće daje krivu sliku situacije.

Također, nikako se ne slažemo s prijedlogom Odbora Hrvatskom saboru da se Prijedlog Zakona prihvati u prvom čitanju, već da se nakon svih mišljenja saborskih zastupnika Prijedlog Zakona vrati predlagatelju koji bi trebao razmotriti mišljenja saborskih zastupnika i još jednom primjedbe civilnih udruga kako bi napravio dodatne izmjene i dopune Prijedloga Zakona.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik Udruge

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting