Predavanje dr. Stevea Besta u Hrvatskoj

| More

Nagrađivani pisac, javni govornik i dugogodišnji aktivist, dr. Steve Best, održat će predavanje

ABOLICIJA I MORALNI NAPREDAK

13. lipnja 2008. u 19 sati, u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5, Zagreb

Gospodin Steve Best je profesor filozofije i humanističkih znanosti na sveučilištu u Teksasu. Radeći na područjima kao što su filozofija, sociologija, politika, kultura, znanost, tehnologija, prava životinja, zaštita okoliša i biotehnologija, napisao je deset knjiga i izdao preko stotinu članaka i recenzija. Best je i suosnivač instituta za životinjske studije i glavni urednik internetskog dnevnika Journal for Critical Animal Studies.

Zagovornik je primijenjene filozofije i 'ideala javne inteligencije'. Bio je aktivan u mnogo političkih događanja te je intervjuiran od strane National Public Radia, The Los Angeles Times- a, The New York Times- a, BBC News- a, The Guardian Independant- a, časopisa The Chronicle of Higher Education, te od strane brazilskih, španjolskih, francuskih i južnoafričkih medija.

Trenutno dovršava knjigu Animal Liberation and Moral Progress: The Struggle for Human Evolution i uređuje djela o pokolju slonova u Južnoj Africi, akademske represije u Americi nakon 11. rujna i 'kompleks globalne industrije'. Mnogo njegovih djela objavljeno je na njegovoj internetskoj stranici www.drstevebest.org.

Dr. Steve Best

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting