31.01.14. Prisega hrvatskih europarlamentaraca!

| More

Potpora hrvatskih europarlamentaraca EU kampanji za dobrobit životinja

- Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Marino Baldini i Nikola Vuljanić potpisali Prisegu za dobrobit životinja

Nakon Sandre Petrović Jakovina i Tonina Picule, i Marino Baldini i Nikola Vuljanić potpisom za Prisegu za dobrobit životinja iskazali su posvećenost dobrobiti životinja u svom predstojećem radu.

Međunarodna koordinatorica udruge Prijatelji životinja ovih se dana susrela s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu u Bruxellesu, upoznavši ih s radom Udruge i predstavivši im aktualnu kampanju organizacije Eurogroup for Animals.

Prijatelji životinja pozdravljaju interes koji naši eurozastupnici pokazuju za dobrobit životinja kao i najavu stavljanje svog potpisa na načela navedena u dokumentu Prisege.

Kampanja organizacije Eurogroup for Animals ima za cilj da dobrobit životinja postane tema koja motivira građane na izlazak na izbore i pokretanje promjena. Eurogroup for Animals savez je europskih udruga posvećenih dobrobiti i pravima životinja, koji je kroz svoje tridesetogodišnje djelovanje okupio više od 40 članica, a važnost rada kao vodeće organizacije za dobrobit životinja na razini Europske unije priznat mu je od strane Europskog parlamenta i Europske komisije.

Naši zastupnici upoznati su i s kampanjom Europske vegetarijanske unije, čija je članica i udruga Prijatelji životinja, a cilj joj je ujednačavanje normi označavanja vegetarijanske i veganske hrane na razini Europske unije.

Prijatelji životinja zahvaljuju hrvatskoj europarlamentarki Biljani Borzan na njenoj potpori ovoj inicijativi. Ujednačeno označavanje vegetarijanske i veganske hrane znatno olakšava izbor potrošačima koji se za takve proizvode odlučuju potaknuti moralnim, etičkim, vjerskim, zdravstvenim ili nekim drugim razlozima.

vuljanić-prisega

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting